Tek Mesaj görüntüleme
  #1 (permalink)  
Eski 17-03-2013
Facebook soru Facebook soru kullanıcısı çevrimdışı
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 914
Standart Rektal prolapsus ve Soliter Rektal Ülser

Sayın Hocam,
Öncelikle sekreterinizle görüştüm tatile çıktığınız için randevu veremedi. Ama merak ettiğim için bekleyemedim ve sıkıntılarımı burdan anlatmak istedim.
Şikayetlerim uzun yıllardan beri kabızlık ve kanama vardı. Daha sonra kanlı sümüksü sıvı gelmeye başladı. Ara sıra hafif bazen de kramp şeklinde karın ağrısı oluyor. Sümüksü kanlı sıvının gelmesi ilk zamanlar seyrekti son haftalarda günde 4 - 5 defaya çıktı. Sürekli dışkılama isteği ve dışkılayamama, makatın dışarıya doğru çıkması ve vajinanın sağ tarafında şişlik tabi en az yarım saat süren ağrılarda eklendi.
Yapılan kolonoskopi sonucu Rektal Prolapsus Rektumda Ülserler (Soliter Rektal Ülser?)
Patoloji sonucu :
Mikroskopi: Kesitlerde kolon mukozasında geniş alanlarda reaktif-regeneratif değişiklikler, villöz konfigürasyon, yüzeyde hiperplastik değişiklikler, kripta sayısında azalma, distorsiyon ve hafif derecede fibrozis görülmektedir. Fokal alanda mukoza kalınlığı muskularıs mukoza lifleri yüzeye doğru uzanım göstermektedir. Lamina propria ve submuozada ödem, konjesyon bulunmaktadır. Kısmen M.propriaya ait kas demetleri de görülmektedir.
Tanı: Kolonik mukozada ödem, lamina propriada fibrosis, yüzey epitelinde hiperplastik, reaktif, regeneratif değişiklikler ve villöz konfigürasyon

Bunlara ek olarak benden defekografi istendi. Rektum prolapsusun tek tedavisinin ameliyat olduğu ve bu ameliyatın riskli olduğu söylendi.

Benim sizden istediğim defekografi şart mı?
Ameliyatı ne kadar erteleyebilirim?
Beni hastalık ve ameliyat konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim...
Alıntı ile Cevapla