Tek Mesaj görüntüleme
  #2 (permalink)  
Eski 27-05-2015
DrTaviloglu DrTaviloglu kullanıcısı çevrimdışı
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,209
Standart

Size geçmiş olsun, altı gün önce de benzer bir soru yöneltmiştiniz. Haftada üç defadan seyrek dışkılama veya zorlu dışkılama durumu, kabızlık olarak adlandırılır. Toplumun % 20’sine yakınının dışkı gevşetici (laksatif) ilaçlar kullandığı bilinmektedir. Uzun süreli hareketsizlik, guatr, şeker hastalığı (diyabet), fıtık, gebelik, huzursuz bağırsak sendromu, makat sarkması, bağırsak yapışıklığı, divertiküler bağırsak hastalığı, volvulus, bağırsak tüberkülozu, bağırsak kanseri, makat kanseri, rektum kanseri, rektosel, sigmoidosel, endometriozis, anismus vb. nedenler kabızlığa neden olabilir.

Detaylı araştırmalar ile, diğer nedenler dışlandıktan sonra, kabızlık için hiçbir tedavi yöntemi ile yanıt alınamaz veya bağırsak sinirlerinde ciddi bir ileti sorunu olduğu kararına varılırsa uygun olgularda ‘’kabızlık ameliyatı’’ önerilir. Kabızlık ameliyatları Genel Cerrahlar tarafından gerçekleştirilir ve bağırsak cerrahisi (kolorektal cerrahi, koloproktoloji) üzerinde uzmanlaşmış cerrahlara ise kolorektal cerrah adı verilir.

Kronik kabızlık için makat yolu ile gerçekleştirilen STARR ameliyatı ve karın yolu ile ‘’subtotal kolektomi’’ (total abdominal kolektomi) ile ‘’proktokolektomi’’ (total kolektomi) ameliyatları uygulanmaktadır. Karın (abdominal) yolu ile uygulanan ameliyatlar açık cerrahi dışında, laparoskopik cerrahi, robotik cerrahi ve tek delikten laparoskopi ile gerçekleştirilmektedir. Bu kararı alabilmek için önce detaylı bir muayeneden geçmeniz gerekir. Kolorektal cerrahi ve proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz randevu hattımızı arayabilirsiniz.

Saygılar,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla