Tek Mesaj görüntüleme
  #1 (permalink)  
Eski 07-03-2016
Atcn Atcn kullanıcısı çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş tarihi: Oct 2015
Mesajlar: 2
Standart Makatta apse MR sonucu

Doktor bey merhabalar. Ben eylül ayında ameliyat olmuştum sadece iltihap boşaltılmıştı. Ancak tedavi için sonrasında ameliyat olmadım. Devlet hastanesi acilinde ameliyat oldugum için biz sadece aciliyetini giderdik tedavi için daha sonraki bi tarihte ameliyat olursunuz demişlerdi. Basit bir müdehale ile halledilir denmişti. Ancak başka bir yer bana bağırsağa yakınlığıyla alakalı ameliyatın basit olmayabileceğini ameliyat sonrası dışkımı tutamayacağımı vb şeyler söylendi, Pelvik MR çektirmem istendi ve çok üzüldüm. Geçen hafta hemen MR çektirmiştim sonucunu bugün aldım ancak çok telaşlıyım ilk önce sizden fikir almak istiyorum. Cevap için şimdiden çok çok teşekkür ederim.



ANAL FİSTÜLE YÖNELİK ALT ABDOMEN (PELVİK) MR TETKİKİ
FSE T2 Aksiyel ve Koronal planda alınan görüntülerin incelenmesinde;

Anal kanal proksimalinde saat 5-6 arasında kanal ile irtibatı bulunan ve posteroinferiora doğru uzanıp natal kleftin sol yarısında cilde açılan vertikal uzunluğu 5.5 cm kalınlığı 3mm olan transsfinkterik fistül traktı izlendi. Ayrıca anal kanal üst kesiminde saat 12-1 anteriora doğru uzanan vertikal uzunluğu 1.5 cm olarak ölçülen ve solda vezikülo seminalis posteriorunda sonlanan kalınlığı 2.5 mm uzunluğunda transsfinkterik sinüs traktı ile uyumlu görünüm mevcuttur.
Mesane duvar kalınlığı ve perivezikal alanlar normaldir. Mesane lümeninde patoloji saptanmamıştır.
Prostat glandı normal olarak değerlendirilmiştir.
Veziküloseminalisler normaldir.
Rektum, sigmoid ve diğer intestinal yapılar normal olarak değerlendirilmiştir. Vasküler yapılar normaldir. Patolojik boyutlu lenf nodu saptanmamıştır.
Alıntı ile Cevapla