Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Diğer Konular

Diğer Konular Forumda bulamadığınız diğer konular hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 21-01-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 1,021
Standart Nöroendokrin tümör için yardım

değerli hocam çok sıkıntıdayım yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz anneler çok değerlidir bilirsiniz naçizane sizden bir isteğim var annem 2003 yılında pankresında bulunan malign neroendokrintümörü sebebiyle ameliyat olmuşdu bunun yanında safra kesesinde taş olduğu için,dalak,karaciğerin bir lopu alınmışdı pataloji sonucu:gönderilen mataryalde tümör izlenmemişdir.olgu 543\2003 nolu rapor ile pankreasda malign nöroendokrin tümör tanısı almışdır.
Bulgular:…………………………………: frozın çalışılmış,parçalar ilendi.biri1*1,2*0,2 cm diğeri 1,2*0,8*0,2cm boyutta sarı pembe renkli 2 adet doku parçası izlendi Ada her ikiside T.AB-Frozın artıkları.Dr.L.A
pankreasda malign nöroendokrin tümör,karaciğerde neroendokrin metasdası safra kesesi,normal dalak dokusu Tümörün en büyük çapı 1,5 olup çevre dokuya invazyon göstermektedir.pankreas cerrahi sınırı salimdir.karaciğerdeki metastik tümörün çapı 3,5cm dir.immunohistokimyasal olarak sinaptofizin,kromogranin(+),Ki-67veP53(-)saptanmıştır.
……………………………….. ayda 1 iğne belirli bir süre verilip bırakıldı.Tam 10 yıl oluşmadı 11 nisan 2012 yılında* kısır yemişdi sabaha karın ağrısından duramadı hazmetmedi hiç acilde ileçekal bölgede neroendokrinle uyumlu bir tümör oluştuğu btsinde çıktı tam 2 yıl sonra ……………………………….. 120mg 28 günde bir iğneye başlandı halen kullanıyor yeni çektirdiği BTsinde ise sonuç:gepnet nedeni ile takip edilen olguda bir önceki bt tetkiki ile kıyaslandığında akciğerde takipe stabil bazıları kalsifik multipl nodüller mevcuttur.karaciğerde segment-6 düzeyinde subkapsüler 1cm boyutunda hipodens bir lezyon izlenmişdir.sağ alt katranda çekum duvarına invaze görünümde periferal kalsifikasyonlar içeren yumuşak doku kitlesi mevcuttur.bu düzeyden itibaren ileal anslarda diffüz duvar kalınlık artışı ve lümende distansiyon mevcuttur.bunun dışında diğer bulgular olgununbir önceki BTtetkiki ile benzer şekilde izlenmişdir.(nöroendokrin tümör) hocam rahat dışarı çıkabiliyor,yalnız arada karın ağrısı oluyor ama dayanılmaz deyil diyor annem için izlenecek en iyi adım hangisidir,karın ağrısı için ne önerirsiniz,ameliyat olmadan atlatabilirmi bağışıklık sistemini güçlendirici hap özellikle hazımsızlığı için önerebiliceğiniz bir şey varmı allah sizi başımızdan eksik etmesin tek umudumsunuz saygılar
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 21-01-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,203
Standart

Annenize çok geçmiş olsun. Mesajınızda, 2003 yılında nöroendokrin tümör nedeni ile ameliyat geçirdiğini ve halen bazı sorunlar yaşamakta olduğunu yazmışsınız. Belirttiğiniz sorun, yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya ‘’bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi’’ konusunda hizmet veren ekibimizin ilgi alanı içinde değildir. Ayrıca, ekibimiz sanal ortamda, farklı bir hekimin veya ekibin tedavisi altında olan hastalara, herhangi bir tetkikin, tedavinin veya ilacın etkinliği veya tedaviye bağlı yaşanan sorunlar hakkında yorum yapmamaktadır. Lütfen sorularınız için, annenizin onkolojik tedavisini (kemoterapi, ışın tedavisi veya radyoterapi, hormon tedavisi ve hedefli tedaviler) yürütmekte olan Onkoloji Uzmanı’na başvurunuz. Acil şifa dileğiyle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 12:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009