Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Diğer Konular
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünkü Mesajlar Arama

Diğer Konular Forumda bulamadığınız diğer konular hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 06-10-2013
Junior Member
 
Giriş tarihi: Oct 2013
Mesajlar: 2
Standart Fekal inkontinens

Korhan Bey selamlar,
5-6 yıldır bana hayatı zehir eden bir sıkıntım var. Ne olduğunu anlayana kadar zaten 1-2 yıl geçti. Birkaç genel cerrahi doktoruna gittim. Onlar da herhangi bir tanı ve tedavide bulunamadılar.

Makat kaslarımın işlevini tam olarak yerine getiremediğini düşünüyorum. Dışkılamadan sonra üzrimde cok uzun sure devam eden bir koku oluyor. dışkı makatın sanırım en uc kesiminde depolanıyor. sadece makat uc kaslarıyla kontrol edebiliyorum. örneğin bu sıkıntıdan önceki zamanda bagırsaklarda karın bölgesinde olan gurultu vb. artık makat bolgesinde yani daha alt bolgelerde olabiliyor. bazen bu ses sanki gaz cıkarma gibi algılanabiliyor. bunun yanında ben farkında olmadan gaz cıkarmadan ortalıga bir koku yayılıyor.

zaman icerisinde yiyeceklerimi bile belirledim. hangi yiyecegi yersem ne kadar koku oluyor vb. ona gore diyet de yapıyorum aslında. Gerçekten cok sıkıntılı bir durum. Hele ki iş hayatında ... Böyle bir şey hiç yokmuş gibi davranarak hiç umursamayarak ancak hayatıma devam edebiliyorum. eger biraz düşünüp dert etsem kesin intihar girişiminde bulunurum.

Bu durumun tedavi alternatifleri tabii ki benim özel durumuma gore şekillenecek. Biofeedback tedavisi işe yarar mı? Ne derece fadalı olur bilemiyorum. Ama tetkik ve tedavi yapılmasını istiyorum.

Bir de bu SECCA prosedürü ile ilgili olarak bilinenler cok sınırlı. tanıtımını izleyince demiştim işte beni bu durumdan kurtaracak olan bu diye. Ama ses seda yok onla ilgili. Türkiye'de sizin böyle bir çalışmanız var mı? bunu kim yapıyor. ve makat kaslarını güçlendirmede başarı oranı nedir? Bunun dışında KÖK HÜCRE yönteminin de uygulandığını internet sayfalarında duymuştum. O da çok akla yatkın geliyor. yani makat bölgesindeki kaslar kök hücrenin katkısıyla yenilenip eski işlevine kavuşabilir mi? en azından şu aşamada böyle çalışmalar yapılıyor mu ve başarı durumu nedir?

Tabii ki bu soruların cevabını siz en iyi bilensiniz. Lütfen beni doğru bir tedaviye yönlendirin. Ancak samimi olarak şunu söylemem gerekir ki bir ümide kapılıp kendi hayat standartlarıma gore buyuk sayılabilecek meblagları teshis ve tedavi için odeyip, sonra hic bir faydası olmadığını gorup psikolojik olarak bir yıkıma ugramak da istemiyorum.

Burada okuduğum yazılarda görüyorum ki insanlara çok çok buyuk faydalarınız dokunmuş. Bu nedenle sizi cok tebrik ediyor ve size çok saygı duyuyorum. Allah sizin işinizi gücünüzü rast getirsin. Sizin gibileri bu toplumun başından eksik etmesin.
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 06-10-2013
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,242
Standart

Öncelikle, size geçmiş olsun. Gaz kaçırma sorununuz olduğunu ve SECCA yöntemini öğrenmek istemişsiniz. Bu yöntem, bilgimiz olan bir teknik olmasına karşın ilgili firma Türkiye’de belirli bir süre önce hizmetini durdurdu. Buna karşın, bu konuda gaz kaçırma linkinde açıklandığı gibi pek çok tedavi yöntemi mevcut ve ben sanal ortamda hiçbir hastaya ‘’ size şu tedavi yöntemi uygundur’’ gibi bir açıklama yapmıyorum. Burada önemli olan altta yatan sorunun çeşitli tetkikler sonrasında belirlenip, ona göre tedaviye gidilmesidir. Tedavi için maddi külfete girmenize de gerek yok, İstanbul, Ankara ve İzmir’de, devlete ait Tıp Fakülteleri’nde bu konuda uğraşan pek değerli meslektaşlarımız mevcut ve şayet SGK’nız var ise bu merkezlerde bedelsiz olarak tedavinizi yaptırabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
http://twitter.com/hemoroiduzmani
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Eski 07-10-2013
Junior Member
 
Giriş tarihi: Oct 2013
Mesajlar: 2
Standart Teşekkür ederim

Korhan Bey çok teşekkürler. Secca yönteminin uygulamasının durdurulduğuna üzüldüm gerçekten.İstanbul'da değilim ama ................................ Üniversitesi tıp fakültesine başvurmayı düşünüyorum. Orada tavsiye edeceğiniz, güvenebileceğimiz bir doktor tavsiye edebilir misiniz desem çok şey istemiş olur muyum acaba. Ama en azından bana bir başlangıç noktası gösterdiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Eski 07-10-2013
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,242
Standart

Size geçmiş olsun, ben sanal ortamda herhangi bir doktor veya hastane önerisi yapmıyorum. Bu araştırmayı bizzat sizin yapmanız gerekir. Acil şifa dileğiyle.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 07:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009