Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu (https://www.genelcerrah.com/)
-   Diğer Konular (https://www.genelcerrah.com/diger-konular/)
-   -   Vücut ağrıları, sıvı dışkılama, bağırsaklarda huzursuzluk (https://www.genelcerrah.com/diger-konular/1468-vucut-agrilari-sivi-diskilama-bagirsaklarda-huzursuzluk.html)

Altug 24-12-2014 18:16

Vücut ağrıları, sıvı dışkılama, bağırsaklarda huzursuzluk
 
Hocam merhabalar. 25 yaşında sigara kullanmayan ancak alkolü olan bir erkeğim. Yurtdışında bulunmaktayım ve bir süredir beni rahatsız eden bir problem hakkında her ne kadar sanal ortamda da olsa görüşlerinizi almak isterim. Yurtdışında bulunmamında etkisiyle yemek düzenim çok iyi değildi yaklaşık 3 yıl boyunca. Bundan 3 ay kadar önce Türkiyede hidrosel ameliyatı geçirdim. Ameliyattan 2 hafta sonra işim gereği tekrar yurtdışına çıktım. Sonrasında garip bir şekilde sol göğüs kafesimde uyuşma ve ağrılarım başladı. O sıralar işim gereği çok stresliydim ayrıca grip aşısı oldum. O sıralar doktor ziyaretimde kalp ultrasonu, akciğer filmi, full kan testi, karin ultrasonu herşey normal çıktı. Sonrasında bu ağrı ve uyuşmalar göğüs kafesimin ortasına, karnıma, sırtıma ve özellikle sol kasık bölgeme vurmaya başladı. Göbek etrafında ve göğüs kafesinin ortasında hassasiyet var sürekli olarak ve bastırınca ağrıyor. Ağrıların başlangıcından beri bağırsak alışkanlıklarımda da bir değişme oldu. İshal olmasa bile sürekli sıvımsı bir dışkılama olmakta. Aynı zamanda bağırsaklarımdan ses de gelmekte o kadar ki sol tarafta kalbimin yanında bile hissedebiliyorum bazen. Daha önce hiç olmayan birşey bu benim için. Birkaç kez dışkılama esnasında kan geldi ancak uzun zamandır hemoroid sorunum olduğundan daha ciddi bir sorun olacağını düşünmedim. Göğüs ağrısıyla başlayan ağrılarım şu anda karın ağrısına ve bağırsak huzursuzluğuna dönüşmüş durumda. Ameliyat sonrası kullandığım antibiyotiklerin olumsuz bir etkisi olabilir mi? Aynı zamanda başka birşeylerden korkuyorum ve çok stres yapıyorum acaba diye. Son olarak ailede herhangi bir kanser geçmişi yok, ancak FMF hastalığı var. Yanıtınız için şimdiden teşekkürler, saygılarımla

DrTaviloglu 24-12-2014 19:30

Size geçmiş olsun, göğüs kafesinde batma, ağrı, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik, dışkıda kan ve karın ağrısı gibi yakınmalarınızın olduğunu ve ailenizde FMF hastalığı varlığından bahsetmişsiniz. Mevcut yakınmalarınız: huzursuz bağırsak sendromu, bağırsak kanseri, iltihabi bağırsak hastalığı, bağırsak divertiküliti vb. hastalıklar nedeni ile olabilir. Bu yakınmalarınız için bulunduğunuz ülkede bir İç Hastalıkları veya Gastroenteroloji Uzmanı’na muayene olmanız uygun olur.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 00:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009