Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Diğer Konular

Diğer Konular Forumda bulamadığınız diğer konular hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 12-08-2016
Junior Member
 
Giriş tarihi: Aug 2016
Mesajlar: 1
Unhappy Bağırsak Kanseri Ameliyatı Sonrası

İyi akşamlar. Babam 76 yaşında, şeker hastası, kilolu; bağırsak kanseri teşhisiyle 2 ay önce kolo-rektum ameliyatı (açık) oldu. 30 cm. alındı. Ameliyat sonrası komplikasyonlar yaşadık. Bağırsakları çalışmadığı için ameliyattan yaklaşık 5 gün sonra nazogastrik sonda takıldı. 2. ameliyatı olmak üzereyken bağırsakları çalışmaya başladı. (kolostomi yapılmadı) Bu arada göbek deliğinden sıvı akmaya başladığından alt tarafta 2 dikiş açtılar. 2 hafta sonra, oradan 2 dikişi daha kendiliğinden attı. Ameliyattan 1 ay sonra, açılan yaklaşık 5 cm.'lik kısım yavaş yavaş kapanmaya başlamıştı. Ancak daha sonra oradan pembe bir et parçası gibi bir şey dışarı çıktı. Bir süre sonra göbek deliğinin oradan da aynı şekilde bir parça dışarı çıktı. Sürekli akıntı devam ettiğinden günde 2 kez pansuman yapmaktaydım. Ayrıca, sürekli korse de takıyor. Arada dikiş yerlerinden su toplamaları olup kendiliğinden geçiyordu.
Dün akşam alt tarafta kendiliğinden kapanan dikiş yerinin üzeri uzunlamasına su topladı. İçinde beyaz bir parça da görünüyordu. Bu sabah pansuman yaptığımda orası patlamıştı. Ucunda beyaz parça duruyordu. Ve bu akşam ise pansuman bezini kaldırdığım anda oradan beyaz su fışkırdı. Suyu durduramadım. (yaklaşık 3/4 bardak kadar musluktan akar gibi aktı) Şu anda orada yaklaşık 0,5 cm. çaplı içe doğru bir delik var. Diğer iki et parçası da duruyor. 2 ay oldu. Ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ayrıca tam hafta sonuna denk geldi. Ameliyat olduğu hastane bize uzak. Acil bir durumda babamı oraya tek başıma götüremem. Paniklemiş durumdayım. İyileşecek derken; şimdi bu durumda ne beklemeliyim? Ne yapmalıyım? Babamın durumu kötü mü? Acil olarak bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.....
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 13-08-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,204
Standart

Babanıza geçmiş olsun. Mesajınızda, babanızın bağırsak kanseri veya rektum kanseri nedeni ile yakın zaman önce ameliyat geçirdiğini ve ameliyat sonrası bazı sorunlar yaşadığını belirtmiş ve ekibimizden bu konuda görüş talep etmişsiniz. Foruma üyelik aşamasında açıkça belirtildiği gibi, ekibimiz ameliyat sonrası sorular ile ilgili yorum yapmamaktadır. Sanal ortamda ameliyat sonrası dönemdeki sorunlarla ilgili farklı bir cerrahın hastanın güncel durumunu bilmeden; ameliyat sonrası seyir, gerekli ilaç veya tedavi, önlem, diyet, pansuman, ikincil ameliyat gereksinimi vb. konularda yorum yapması bir yarar sağlamayacağı gibi, hasta ve yakınlarının zihninde durumu daha karmaşık hale getirebilir. Lütfen hafta sonu olmasına bakmaksızın, babanızı ameliyat eden cerraha veya cerrahi ekibe veya ilgili sağlık kuruluşuna başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 00:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009