Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Diğer Konular

Diğer Konular Forumda bulamadığınız diğer konular hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 10-11-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 917
Standart Bağırsak yapışıklığı için laparoskopi sonrası ağrılar

yi aksamlar doktor bey...ben internette yazilarinizi okudum ve birsey sormak istiyorm.benim sezeryan sonrasi kronik agrilarm vardi .15 gun once laparoskopi oldm.karin ici yapisikliklar ve enfeksiyon varmis.bagirsaklarmin sol tarafinda yapisiklik olusmus .zatn sol alt karnda cok agrilarm oluyordu.doktorum bogulma riski vardi dedi.sorum su sol tarafmda bazen agrim oluyor tamamen kurtulamadm agrimdan tuvalete cikinca rahatliyorm fakat belli bir sure sonra hafiften basliyor yine agrim.doktorum bagirsaklarin uclarini kestim ve yaktim demisti.bu agrilarin devam etmesi normalmi?operasyon onceside bu agrim vardi simdi yine oluyor...kafama takildi ve moralm bozuldu acikcasi...bu agri hep boyle devam edermi?yardimci olursaniz sevinirim...ne yapmaliyim?
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 10-11-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,209
Standart

Size geçmiş olsun. Mesajınızda, karın ağrısı nedeni ile yapılan laparoskopik girişimde bağırsak yapışıklığı belirlendiğini ve bu yönde tedavi olduğunuzu yazmış ve karın ağrısı yakınmanızın devam etmesi nedeni ile ekibimizden görüş istemişsiniz. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili yorum yapmamaktadır. Sanal ortamda ameliyat sonrası dönemdeki sorunlarla ilgili farklı bir cerrahın hastanın güncel durumunu bilmeden; ameliyat sonrası seyir, gerekli ilaç veya tedavi, önlem, diyet, pansuman, ikincil ameliyat gereksinimi vb. konularda yorum veya öneri yapması bir yarar sağlamayacağı gibi, hasta ve yakınlarının zihninde durumu daha karmaşık hale getirebilir. Lütfen sizi ameliyat eden cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
Korhan Taviloğlu - Dailymotion
www.youtube.com/drtaviloglu
Korhan Taviloğlu - Dailymotion
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Eski 10-11-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 917
Standart

Tesekkur ederim...
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Eski 26-12-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 917
Standart

Iyi calismalar ...bi konuda size danismistim fakat tekrar bir sorum var.2ay once laparoskopi oldm karin ici yaygin enfeksiyon ve buna bagli bagirsak yapisikligi mevcuttu malesef sikayetlerm tekrar basladi.doktorum cerrahligima guveniyorm diyor kabul etmiyor.genel cerrahiye yonlendiriyorlar.bi daha laparoskopi yapmaz diyorlar.size muayene olmaya gelebilirmiyim?bunun bir cozumunu bulabilirmiyiz?gece uykudan uyandiran agrilarm var cok yanma var karnimda ve bicok sikayetm var bagirsaklarimla ilgili.yardimci olabilirmisiniz?
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Eski 27-12-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,209
Standart

Size tekrar geçmiş olsun. Laparoskopik yöntemle bağırsak yapışıklığı ameliyatı sonrasında yakınmalarıızın tekrar başladığını ve ekibimizin size çözüm bulup bulamayacağını sormuşsunuz. Karın bölgesi ameliyatlarından sonra gelişen ince bağırsak yapışıklığı, tüm bağırsak düğümlenmesi nedenleri arasında % 45-60 ile birinci sırada yer alır. Bağırsak yapışıklığı sorunu; özellikle yamaların (mesh, greft) kullanıldığı fıtık ameliyatları, apandisit ameliyatları, bağırsak ameliyatları, kolorektal cerrahi girişimleri, kadın hastalıkları (jinekolojik) ameliyatları ve mide ameliyatlarından sonra daha fazla gelişir. Öncelikle, bağırsak yapışıklığı sorununun kolay ve pratik bir şekilde çözülmeyebileceğini ve sık olarak ta tekrarlayabileceğini bilmenizde yarar var. Bağırsak yapışıklığı sorununun, hangi hastada veya hangi zaman aralıklarında gelişebileceğini önceden anlayabilmek mümkün değildir. Bağırsak yapışıklığı için ‘’kesin çözüm’’, ‘’kesin tedavi’’, ’’garantili tedavi’’, ‘’tedavide % 100 başarı’’ gibi bir gerçek maalesef mümkün değildir. Bu tür bir durumda size ideal çözümü ameliyatınızı gerçekleştiren cerrah önerebilir. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya ‘’bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi’’ konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden, ikinci görüş için yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 17:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009