Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu (https://www.genelcerrah.com/)
-   Endoskopi (https://www.genelcerrah.com/endoskopi/)
-   -   Kameralı hapla endoskopi ve kolonoskopi (https://www.genelcerrah.com/endoskopi/1992-kamerali-hapla-endoskopi-ve-kolonoskopi.html)

Facebook soru 14-08-2015 22:38

Kameralı hapla endoskopi ve kolonoskopi
 
hayırlı akşamlar hocam en son teknoloji olan kameralı hapla endoskopi ,kolonoskopi yaptırmak istiyorum fakat eski yöntemlerin yerini tutmadıgı söylenmekte sizinde fikrinizi almak istedim bende ya basur yada farklı bir hastalık muhakkak mevcut birde ssk karşılıyormu kameralı hap masraflarını? teşk.

DrTaviloglu 14-08-2015 22:50

Kapsül endoskopisi (mini robot veya mini kamera), 1x3 cm ebadında (11 mm x 26 mm) ve 4 gram ağırlığında ve içinde bir mikroçip veya mini-kamera olan bir kapsülün 8-12 saatlik açlık sonrasında yutulması ve bu cihazın sindirim sisteminde seyahat ederek görüntüler alması ve sonunda hastanın bu kapsülü dışkısı ile çıkartması işlemidir. Kapsül endoskopisi, tüm sindirim sistemini kat etmesine karşın, başlıca gastroskopi ve kolonoskopi ile değerlendirilme olanağı olmayan ince bağırsağı incelemek amacı ile yapılan bir tetkiktir. Kapsül endoskopisi ile klasik endoskopinin işlevleri birbirinden farklı olduğu için, kapsül endoskopisini klasik endoskopiye bir rakip veya alternatif olarak kabul etmek doğru olmaz. ABD’de ortalama olarak yılda 10 milyon kişiye sindirim sistemi endoskopisi yapıldığı bildirilmektedir. Kapsül endoskopisi ile yemek borusu, mide, ince bağırsak ve kalın bağırsağı inceleme olanağı mevcuttur, ancak; kapsül endoskopisinin ana amacı ince bağırsağı incelemektir. Gastroskopi yemek borusu, mide ve onikiparmak bağırsağını (duodenum) ve kolonoskopi ise kalın bağırsağı inceleyen bir endoskopi tetkikidir. Bu tetkikler ile 6-8 metre uzunluğa erişebilen ince bağırsağı inceleyebilmek mümkün değildir.

Kapsül endoskopisinin uygulama alanları
· Nedeni bulunamayan kansızlık (demir eksikliği anemisi): sağlıklı kişilere oranla Hemoglobin değerinin 2 gramdan daha fazla oranda düşük olması
· Açıklanamayan karın ağrısı
· Açıklanamayan kronik ishal

Özetle, kapsül endoskopisini ‘’asrın buluşu’’ veya gastroskopi ile kolonoskopi tetkiklerini devre dışı bırakan bir yöntem olarak düşünmemek gerekir. Bu tetkiklerin her birinin kullanım alanlarının farklı olduğunu bilmekte yarar vardır.

Son olarak, çok önemli bir noktayı vurgulamam da yarar var, basur vb. makat hastalıklarının tanısı sizin bahsettiğiniz gibi bu tür kameralar veya endoskopi ile değil, detaylı bir makat muayenesi ile konulur. Kolorektal cerrahi ve proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz, randevu hattımızı arayabilirsiniz. Ekibimizin SGK, SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları ile anlaşması yoktur.

Saygılar,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 15:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009