Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Hemoroid (Basur)

Hemoroid (Basur) Hemoroid (Basur) Hastalığı hakkında tüm soru ve sorunlarınızı sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 18-11-2016
Junior Member
 
Giriş tarihi: Nov 2016
Mesajlar: 2
Standart Hemoroid mi yoksa kanser mi?

Merhaba oncelikle turkcemin iyi olmadigi icin uzur dilerim (Azerbaycandanim) sorunum 2 ay once kalin bagirsagimda 1 noqtada yukarisinda 1 noqta gibi bolgenin siddetli acimasiyla basladi hareket etdikde falan aci oluyodu daha sonra kabizlik basladi 1 sure sonrada kan geldi ve diskida incelme oldu doktora gitdim hemoroid var dedi ilaclar yazdi ilaclardan sonra acilarimgitdi kanda gelmedi amma 1 sure sonra kalin bagirsagim yeniden acimaya basladi ve diskide incelme ve kabizlik geri dondu gerci kabiz olub olmadigimi bilmiyorum cunki gunde 3 kez falan tualete gidiyorum amma diski az ve zorla geliyo bazende ince oluyo makat çıkışında tıkanıklık oluyo makat kanseri olmadigimi biliyorum bu durum 3 4 gundu boyle amma isdahim yerimde ve kendimde basga sorunlar hiss etmiyorum ilaclardan sonra kande gelmiyo simdi bagirsak kanseri olma ihdimali varmi ? tesekkurler yas 22 ailede kanser yok

TillDar tarafından (18-11-2016 Saat 21:20) değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 19-11-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,204
Standart

Size geçmiş olsun. Mesajınızda karın ağrısı, kabızlık, makattan kanama ve dışkıda incelme gibi yakınmalarınız var. Bu sorunlar: hemoroid, makat çatlağı, bağırsak düğümlenmesi, bağırsak yapışıklığı, bağırsağın divertiküler hastalığı, bağırsak polipleri, soliter rektal ülser, huzursuz bağırsak sendromu, iltihabi bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, rektumda yabancı cisim, demir hapı kullanımı, düşük lifli diyet ile beslenme, vb. sorunlara bağlı olabilir. Bu tür durumda incelemelere, detaylı bir makat muayenesi ve anoskopi tetkiki ile başlanır ve sonrasında kolonoskopi ile ek bazı tetkikler istenebilir. Toplumda bağırsak kanseri gelişme riski, erkeklerde % 2.9 ve kadınlarda ise % 2.2 olarak belirlenmiştir. Genellikle, 40 yaştan sonra bağırsak kanseri riski artmaya başlar. Bağırsak kanseri olgularının sadece binde biri 20’li yaşlardadır ve bu yaş aralığında bağırsak kanseri belirlenme olasılığı her 10 bin kişide 1-6 arasındadır. Sizin Azerbaycan’da bir İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) veya bir Genel Cerrahi Uzmanı'na muayene olmanız yararlı olur. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
https://www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
Korhan Taviloğlu - Dailymotion
www.youtube.com/drtaviloglu
Korhan Taviloğlu - Dailymotion
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Eski 19-11-2016
Junior Member
 
Giriş tarihi: Nov 2016
Mesajlar: 2
Standart

Cevabiniz icin tesekkurler bu gun doktora gittim 1 beyaz madde icdirib rontgen yapdilar rontgen zamani sorular sordular bend cevapladim ve ciddi 1 sorun olmadigini soyediler doktorda hemoroid oldugunu soyledi kanser olub olmadigini sordum rahat ol saglamsin dedi simdi rontgenle kanser olub olmadigi ortaya cikarmi ? sizce baska doktora gitmeliyimmi ?

TillDar tarafından (19-11-2016 Saat 19:05) değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Eski 20-11-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,204
Standart

Foruma üye olurken açıkça belirtildiği gibi, ekibimiz sanal ortamda bir hekimin tanısının doğruluğu, bir tetkikin, ilaç, tedavi veya ameliyatın gerekliliği yada etkinliği gibi konularda yorum veya ön görüşme yapmamaktadır. Bu tür bir durumda, farklı bir hekimin sanal ortamda görüş bildirmesi uygun olmadığı gibi, bazı durumlarda işleri daha karmaşık hale getirebilir. Bu soruyu, ekibimiz yerine tanıyı koyan hekime yöneltmeniz gerekir. Muayene sonrasında, herhangi bir konuda şüpheniz olması durumunda, sanal ortamda size çözüm üretilemez ve farklı bir cerraha muayene olarak ikinci görüş almanız uygun olur. Bu tür bir durumda, farklı bir hekimin sanal ortamda görüş bildirebilmesi maalesef uygun değildir ve sonuç alabilmek için, muayene olmak esastır. Ayrıca, sosyal medya ve forum üyelerimizin % 65’i il dışı ve yurt dışı hastalardan oluştuğu için, bu hasta grubunda uygulamamızda bir değişiklik yapmamaktayız. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 12:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009