Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu (https://www.genelcerrah.com/)
-   Diğer Konular (https://www.genelcerrah.com/diger-konular/)
-   -   İrritabl bağırsak sendromu (İBS) için tavsiyeler (https://www.genelcerrah.com/diger-konular/2121-irritabl-bagirsak-sendromu-ibs-icin-tavsiyeler.html)

Mynet soru 30-03-2016 15:21

İrritabl bağırsak sendromu (İBS) için tavsiyeler
 
Merhaba, yaklasik 4 veya 5 yildir bu rahatsizligi yasamaktayim. Ilk olarak doktora gittigimde karin bolgesinde 1-2 yerde parmagin pres yapilmasi ile ve saadece sirt ustu yattigim zaman hissedilen agrilarim vardi. Konuyu ciddiye alip kan tahlili ve kolonoskopi yaptirdirm birsey cikmadi doktorlarin verdigi ilaclari kullandim fakat netice degismedi. Onceleri cok stresli idim fakat son zamanlarda (1 yildir) normal durumdayim. Su zamanlarda gobek etrafinda, karnin sag bolgesinde (bazen siddetli), karnin sol bolgesinde ve midenin ustunde kaburganin birlestigi yerde parmak ile bastirildiginda agri hissetmekteyim. Karnin bazi bolgelerine parmak ile pres yapildigi zaman agri yukari dogru ciktigi veya sirt bolgesinde hissedilmekte.* Onceden saadece aksamlari sirt ustu yattigim zaman hissettigim agrilar artik ayakta gezerkende hissetmekteyim. Ilac tedavisi suanda kullnmiyorum. Kullandigim seyler ………………………., ………………………., ………………………., ve ………………………. kapsulleri aliyorum gunde 2 defa (stresten uzaklasmak ve kanser onlemleri icin) bunlarin bu rahatsizligimi tetikleme durumu olabilirmi? ayrica bazen masaj aleti ile karin bolgesine masaj yapiyorum (once sicak su ile isitilmis havlu ile isitarak) bunun bir zarari olabilirmi?

Cok tesekkur ederim. (doktora gittigimde saadece rahatsizligim soruluyor ve ilac veriliyor baska bir tavsiye verilmiyor) belki sizin tavsiyeleriniz faydali olacaktir.

iyi calismalar.

DrTaviloglu 30-03-2016 16:01

Size geçmiş olsun. Mesajınızda irritabıl bağırsak sendromu veya İBS tanısı ile önerilen tedavilerden yarar görmediğinizi belirtmiş, ekibimizden öneri talebinde bulunmuşsunuz. Muayene edilmeyen bir hastaya sanal ortamda, herhangi bir tetkik, ilaç yada tedavi yöntemi önerilmesi uygun değildir. Bu tür bir görüş bildirebilmek için, sorununuzu tam olarak anlamak gerekir ve bunun için ise, bir Gastroenteroloji Uzmanı (İç Hastalıkları) tarafından takip edilmeniz ve ilgili meslektaşımızın yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmeniz yararlı olur. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 13:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009