Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu (https://www.genelcerrah.com/)
-   Makat Sarkması (https://www.genelcerrah.com/makat-sarkmasi/)
-   -   Longo ameliyatı sonrası şiddetli ağrı ve yanma (https://www.genelcerrah.com/makat-sarkmasi/2304-longo-ameliyati-sonrasi-siddetli-agri-ve-yanma.html)

Ademir27 20-08-2017 12:54

Longo ameliyatı sonrası şiddetli ağrı ve yanma
 
Hocam iyi gunler, rektal prolapsus teshisi sonrasi longo yontemiyle ameliyat oldum, 4. gundeyim, agrilar yanmalar hala cok siddetli, kendimce yontem buldum, sicak su torbasini ameliyat bolgesinde surekli sabit tutuyorum, bu hem yanma ve agriyi hem de surekli diskilama hissimi azlatiyor ve tuvaletimi yaparken ve gaz cikarirken rahatlamami sagliyor; fakat diskilama tam bitti mi bitmedi mi tam anlamiyorum, ikinmamak icin hemen kalkiyorum ve kalkma sirasinda makatimdaki sislik artmis oluyor, sanki basirum hala devam ediyor gibi ve cok siddetli bir yanma ve agri oluyor bu esnada, hemen kendimi sicak su olan legene atiyorum, rahatliyorum, bu yontemin bir sakincasi var midir sizce? Ayrica makatimda odemler var, dr bu odemlerin zamanla gececigini soyledi, ben sicak suya oturunca odemleri elimle iceriye dogru itiyorum, sizce bu odemlerin disrida kalmasi mi dogru ve yok olmalarini hizlandirir yoksa elimle itmeyip disarida kalmasi mi dogru ve iyilesmesini hizlandirir? Bir de benim psikolojim mahvoldu, su an sicak yontemle agri cekmiyorum ama surekli agliyorum, donusu olmayan bir yola girmis oldum artik hicbir sey eskisi gibi olmayacak dusuncesi olmaya basladi, bu agrilardan kurtulamayacagim ve agrilar bitse bile zamansiz surekli diskilama hissi olacak ve hayatimin geri kalani cile ile gececek hissi olustu, hocam nolur cevap yazar misiniz, su an bunlari bile yazarken aglamaktan yazmam yarim saatten fazla surdu belki

DrTaviloglu 20-08-2017 17:39

Size geçmiş olsun. Mesajınızda yakın zaman önce makat sarkması veya rektal prolapsus tanısı ile Longo ameliyatı geçirdiğinizi belirtmiş ve makat ağrısı ile makatta yanma yakınmalarınızın çözümü için ekibimizin görüşünü talep etmişsiniz. Foruma üyelik aşamasında açıkça belirtildiği gibi, ekibimiz ameliyat sonrası sorular ile ilgili yorum yapmamaktadır. Sanal ortamda ameliyat sonrası dönemdeki sorunlarla ilgili farklı bir cerrahın hastanın güncel durumunu bilmeden; ameliyat sonrası seyir, gerekli ilaç veya tedavi, önlem, diyet, pansuman, işe geri dönme, spora başlama, ikincil ameliyat gereksinimi vb. konularda yorum yapması bir yarar sağlamayacağı gibi, hasta ve yakınlarının zihninde durumu daha karmaşık hale getirebilir. Lütfen sizi ameliyat eden cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
https://www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani



Ademir27 22-08-2017 15:51

Hocam cevabiniz icin cok tesekkur ederim; fakat ben cok kotu durumdayim, psikolojim bozuldu, buyuk abdest sonrasi iki adim otedeki sicak su olan legene kendimi atana kadar olüp olüp diriliyorum ve bu hicbir zaman duzelmeyecek diye psikolojim mahvoldu, hayatimin geri kalani bitti diye aglamaktan gozumde yas kalmadi artik, ben butun hayatim boyunca sicak legeni nasil hazir bulundurayim is yerinde veya baska bi yerde, hocam bana sadece bunun cevabini verin nolur gercekten bu ameliyat iyilesiyor mu, gercekten sicak su olmadan tuvalet ihtiyacimi giderebilecek miyim hocam nolur, yalvariyorum bunun cevabini samimi sekilde verirseniz sevinirim hocam, ayaginizin altini opeyim nolur nolur

DrTaviloglu 22-08-2017 16:30

Tekrar geçmiş olsun. Size açık bir şekilde belirtiğim gibi, acilen sizi ameliyat eden cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 18:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009