Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu (https://www.genelcerrah.com/)
-   Makatta Apse ve Fistül (https://www.genelcerrah.com/makatta-apse-ve-fistul/)
-   -   Makat fistülü için Seton ameliyatı kararı (https://www.genelcerrah.com/makatta-apse-ve-fistul/2115-makat-fistulu-icin-seton-ameliyati-karari.html)

Sinan Dogru 20-03-2016 22:54

Makat fistülü için Seton ameliyatı kararı
 
Sayın Korhan hocam;

Merhabalar, 28 yaşındayım ve yaklaşık 4 yıldır, apse sorunu ile mücadele etmekteyim, aslında ara ara oluşan ve 1 haftalık maceraları ile beni çok yormayan apse ile yaşama tecrübem var ama son 2 aydır bu apse bir kere daha oluştuktan sonra bu işi daha fazla ciddiye almaya başladım ve bir kaç farklı meslektaşınıza muayene oldum "MR" çekindim ve neticede fistül olduğum ve ameliyat olmam gerektiği kanısına varıldı ve kesinlikle bana uygun olanın "KESİCİ SETON" uygulaması olduğuydu. Artık anladım ki bu durumdan ameliyat olmadan kurtulamayacağım, bende bu tekniği araştırdım, etrafımdaki tecrübe sahipleri ile yaptığım mülakatlar sonucunda bazı korkulara sahip oldum, bu seton, ameliyat ile uygulandıktan sonra iyileşme safhasında eskisinden daha fazla akıntı, özellikle kanaldan gelen dışkılama akıntısı sorunu olduğunu öğrendim, insanların seton uygulandıktan sonra günde neredeyse 4-5 kere çamaşır değiştirdiklerini öğrendim ve sanırım bu süreç oldukça zahmetli geçiyor.
Sizlerin bu konuda yapacağınız yorumlara ihtiyacım var, teşekkürler...

DrTaviloglu 21-03-2016 09:35

Size geçmiş olsun. Mesajınızda dört yıldan beri aralıklı makat apsesi sorunu yaşadığınızı ve sonuçta farklı cerrahlara muayene olduktan sonra, makat fistülü tanısı ile seton girişimi önerildiğini belirtmiş ve ekibimizden teknik hakkında yorum talebinde bulunmuşsunuz. Ameliyat kararı alınan bir hastanın ve yakınlarının ameliyat öncesi var olan soru ve çekincelerine, sadece ameliyatını gerçekleştirecek olan cerrah veya cerrahi ekip yanıt verebilir. Ameliyatların sonuçları; hastanın mevcut durumuna, olası risk faktörlerine, seçilen cerrahi yönteme, tercih edilen anestezi yöntemine, uygulayan cerraha, uygulanan merkeze, kullanılan araç, gereç ve teknolojiye göre değişkenlikler gösterebilir. Cerrahlar ameliyat öncesinde hastalarını ve yakınlarını, ameliyat tekniklerin farklılıkları, avantaj ve dezavantajları ve olası komplikasyon oranları, ameliyatta kullanacakları özellikli cihaz ve malzemeler, ameliyatın sonuçları ve vücutta oluşturacağı değişiklikler, ameliyatı takiben gerekebilecek ek tedaviler ve eğer varsa ameliyatsız tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirirler. Bu nedenlerle, farklı bir cerrahın görüş bildirmesi ve telkinlerde bulunması, durumu hasta ve yakınlarının zihninde karmaşık hale getirebilir. Lütfen size ameliyat öneren cerrahlara başvurunuz ve mevcut sorularınızı kendilerine aktarınız.

İkinci görüş almak için, yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya ‘’bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi’’ konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı arayabilirsiniz. Taviloğlu Proktoloji Merkezi’nin; SGK, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları ile anlaşması yoktur.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

Taviloglu.com :: Ana Sayfa
Taviloğlu Proktoloji Merkezi - Powered by vBulletin
Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu - Powered by vBulletin
DrTaviloglu.TV :: Ana Sayfa
Hemoroit, hemoroid tedavisi
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
Korhan Taviloglu | LinkedIn
https://plus.google.com/101286043113581809324
Korhan Taviloğlu - Dailymotion
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
Korhan Taviloğlu - Dailymotion
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 13:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009