Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Makatta Apse ve Fistül

Makatta Apse ve Fistül Makatta Apse ve Fistül hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 14-12-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 914
Standart Perianal apse için cerrah

Merhaba hocam, makat bölgesi hastaliklarinda genel cerrahiye gidiyoruz. Genel cerrahinin de makat bolgesinde uzman oldugu cerrahlar (proktolog) varmiş. Hocam sorum şu yasadigim sehirde proktoloji uzmani bulamadim daha dogrusu aramak ve secmek icin vaktim yoktu perianal apsem acil bosaltilmasi gerekiyordu ve genel cerraha gidip ameliyatimi oldum. Su an tedavi surecindeyim... makat bolgesi hastaliklarinda kesinlikle mi ? Proktoloji uzmani olan bir genel cerraha gitmeliyiz ? Yani bir genel cerrah bu ameliyati basariyla gerceklestirebilir mi? Her genel cerrah makat bolgesi hastaliklarinda basarili olabilir mi? Tesekkurler
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 14-12-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,204
Standart

Size geçmiş olsun. Yakın zaman önce perianal apse veya makat apsesi sorununuz bulunduğunuz ildeki Genel Cerrahi uzmanı tarafından boşaltılarak (drenaj işlemi) tedavi edilmiş. Bahsettiğiniz sorunlar zaten Genel Cerrahi uzmanları tarafından tedavi edilmektedir. Yalnız bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi ile uğraşan Genel Cerrahlar ise sizin de öğrenmiş olduğunuz gibi proktoloji uzmanı olarak adlandırılmaktadır. Genel Cerrahlar tabii ki bu ameliyatları başarı ile gerçekleştirirler. Merak ettiğiniz konıda 2010 yılında Grucela ve ark. detaylı bir çalışma yapmıştır. Amerika’da basılan Diseases of the Colon and Rectum dergisinde yayınladıkları çalışmalarında, makat bölgesi sorunlarının tanısında hekimlerin doğru tanı koyma oranlarını karşılaştırmışlardır. Bu çalışmada başlıca yedi farklı sorunun tanı aşamasında karıştırıldığı gözlenmiştir; 1. makat çatlağı 2. pıhtılaşmış dış hemoroid 3. makat fistülü 4. makat apsesi 5. makat siğili 6. makat sarkması 7. dışa sarkan iç hemoroid Makat bölgesinin bu yedi hastalığında, cerrahi dışındaki uzmanlık dallarından olan hekimlerin % 50 oranında, Genel Cerrahi uzmanlarının % 70 oranında ve genelde de % 53 oranında doğru olarak tanı koyabildiklerini gözlemlemişlerdir. Bu doğru tanı oranın proktoloji, kolorektal cerrahi, kolorektal cerrahi ve proktoloji alanında hizmet veren proktolog veya kolorektal cerrahlarda % 90-100 arasında olduğu bildirilmektedir.

Sizin durumunuza geri dönersek, makat apsesi vakalarının yaklaşık % 25-50’sinde, yaklaşık 6 ay içinde kendisini sürekli makat akıntısı ile kendini gösteren makat fistülü gelişir. Eğer makat yanından akıntı 2-3 ay kadar devam ederse makat fistülü tanısı konulur. Bu tür bir sorun gelişirse, öncelikle ameliyatı gerçekleştiren cerraha başvurun. Sonrasında ilgili cerrahın onayı ve sizin tercihiniz ile cerrah seçimini yaparsınız ve şayet arzu ederseniz yakın bir ildeki Tıp Fakültesi, eğitim ve araştırma hastanesi ve özel sektörde görev yapan bir proktoloji uzmanı’na başvurabilirsiniz. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
https://www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 01:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009