Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Makatta Çatlak (Anal Fissür)

Makatta Çatlak (Anal Fissür) Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 11-06-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 914
Standart Anal fissür için hangi ameliyat tekniği uygulanmalı?

Merhaba Hocam, Ben 2 yıl önce yakalandığım hemoroid rahatsızlığımın devam ettiğini düşünürken son 3 ayda artık sancıların artması sebebiyle bugün doktora gittim ve aslında şu 2-3 aylık süreçte anal fissür oluştuğunu öğrendim. Doktor çatlağın çok büyük olduğunu, bu yüzden de ilaç, sıcaksu ve diyet tedavisiyle geçmeyeceğini söyledi. Ameliyat önerdi ancak herhangi bir işten kalma yaşayamayacağımdan ben ilk etapta evde tedaviyi denemek istedim. 1.5-2 ay kadar dikkat edip geçmesi için bekleyeceğim. Ancak sonrasında gerekirse ya da düşündüğüm gibi önümüzdeki aylarda ameliyat olma ihtimalim var. Benim size sormak istediğim, benim evde tedavi uygulayarak birkaç ay kadar ameliyatı ertelemem bir sakınca doğurur mu? Ve asıl sormak istediğim de ameliyatın türü?? Çünkü doktor hamilelik geçirip geçirmediğime göre şekline karar vereceğini söyledi. Dediğim gibi ameliyat istemediğimden detaylı konuşmadık ancak henüz bir gebelik geçirmediğimden ilerde doğurmak istediğimde bu benim için problem olur mu, hangi tür ameliyat uygulanması gerekir bana, henüz hiç doğum yapmamış olduğum için, bunları sizden öğrenmek istedim, içim rahat etmiyor.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum cevabınız ve yönlendirmeniz için.
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 11-06-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,204
Standart

Size geçmiş olsun. Geçmişte hemoroid sorununuz olduğunu ve bugün olduğunuz muayenede anal fissür veya makat çatlağı tanısı aldığınızı ve ileride gebelik düşündüğünüzü ve bu nedenle bazı çekinceler yaşadığınızı belirtmişsiniz. Ameliyat kararı alınan bir hastanın ameliyat öncesi var olan soru ve çekincelerine, sadece ameliyatını gerçekleştirecek olan cerrah veya cerrahi ekip yanıt verebilir. Ameliyatların sonuçları; hastanın risk faktörlerine, seçilen cerrahi yönteme, uygulanan merkeze, uygulayan cerraha, kullanılan araç ve gerece göre değişkenlik gösterebilir. Cerrahlar ameliyat öncesinde hastalarını ameliyat tekniklerin farklılıkları, avantaj ve dezavantajları ve olası komplikasyon oranları hakkında bilgilendirirler. Bu nedenlerle, farklı bir cerrahın görüş bildirmesi ve telkinlerde bulunmasının, tedaviye olumsuz etkileri olabilir. Lütfen size ameliyat öneren cerraha veya cerrahlara başvurunuz ve mevcut sorularınızı kendisine aktarınız. İkinci görüş almak için kolorektal cerrahi ve proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları)ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz, randevu hattımızı arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 19:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009