Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Diğer Konular

Diğer Konular Forumda bulamadığınız diğer konular hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 15-10-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 914
Standart Rektum kanseri için makat kapatılacak

Hocam merhaba. Babamın hastalığı için size danışmak amaçlı mesaj atıyorum. Babama ................................... devlet hastanesinde rektum kanseri tanısı konuldu. Patoloji ve kolonoskopi sonucunu foto olarak burdan göndereceğim. Makata yakın olduğunu ve makatı kapatacaklarını söylediler. İnternette araştırdığımda bu riskte olan hastalara cerrahi işlemden önce bir tedavi uygulayıp daha sonra cerrahi işlem yapıldığı yazıyor. Sizin de bilgilerinize danışmak istiyorum. Dönüş yaparsanız çok sevinirim. İyi çalışmalar
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 15-10-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,204
Standart

Öncelikle, babanıza geçmiş olsun. Mesajınızda kendisine rektum kanseri tanısı konulduğunu ve tedavi amacı ile makatın kapatılması veya Miles ameliyatı önerildiğini yazmışsınız. Ekte tetkik sonuçlarını ileterek, ekibimizin neoadjuvan radio-kemoterapi protokolü hakkındaki yorumunu sormuşsunuz. Ameliyat kararı alınan bir hastanın ve yakınlarının ameliyat öncesinde var olan soru ve çekincelerine, sadece ameliyatını gerçekleştirecek olan cerrah veya cerrahi ekip yanıt verebilir. Ameliyatların süreci ve sonuçları; hastanın mevcut durumuna, olası risk faktörlerine, seçilen cerrahi yönteme, tercih edilen anestezi yöntemine, uygulayan cerraha, uygulanan merkeze, kullanılan araç, gereç ve teknolojiye göre değişkenlikler gösterebilir. Cerrahlar ameliyat öncesinde hastalarını ve yakınlarını, ameliyat tekniklerin farklılıkları, avantaj ve dezavantajları ve olası komplikasyon oranları, ameliyatta kullanacakları özellikli cihaz ve malzemeler, ameliyatın sonuçları ve vücutta oluşturacağı değişiklikler, ameliyatı takiben gerekebilecek ek tedaviler (kemoterapi, radyoterapi, hedefli tedaviler, atom tedavisi vb.) ve eğer varsa ameliyatsız tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirirler. Bu nedenlerle, farklı bir cerrahın görüş bildirmesi ve telkinlerde bulunması, durumu hasta ve yakınlarının zihninde karmaşık hale getirebilir. Yaşadığınız ile yakın olan; İzmir, Manisa, Kütahya ve Denizli’deki Tıp Fakülteleri’nde, konu ile ilgili çok sayıda Genel Cerrah ve Onkoloji Uzmanı görev yapmaktadır. İkinci görüş amacı ile sanal ortamda çözüm aramak yerine bu tür bir merkeze başvurmanız uygun olur. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Eski 15-10-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 914
Standart

Öncelikle cevabınız için teşekkürler fakat belirtmem gerekir ki biz henüz ameliyat için herhangi bir cerrahla görüşmedik size sorma amacım sanalda tedavi aramak değil. Şuan ameliyat için uygun cerrah aramaktayız sizde cerrah olduğunuza göre size de danışıp eğer aklımıza yatarsa sizinle bağlantı kurmak ve ameliyat için gereklş adımları atmaktı. Ama siz farklu anlayarak yardımcı olmadınız yinede teşekkürler..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 16:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009