Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu (https://www.genelcerrah.com/)
-   Kabızlık (Konstipasyon) (https://www.genelcerrah.com/kabizlik-konstipasyon/)
-   -   Kabızlığın kesin tedavisi (https://www.genelcerrah.com/kabizlik-konstipasyon/3288-kabizligin-kesin-tedavisi.html)

Mynet soru 06-11-2021 11:38

Kabızlığın kesin tedavisi
 
Merhaba, annem (70 yaş üstü) uzun yıllardır bağırsak problemi yaşıyor, son yıllarda 10 güne kadar dışkı yapamıyor. Bazı ilaç tedavileri denedi ama çare olmadı vücutta ilaca alışıyor fayda etmiyor. Şu aralar bir bitki çayı içiyor (açlık otu 3-4 günde bir ) içtiği gün biraz tuvalete gidiyor. Onuda hergün denemek istemiyor vücut alışır diye. Bağırsağı incelendi bağırsakta genişleme olduğu tesbit edildi. Bağırsak tembelliği var. Bu rahatsızlığın kesin bir tedavisi var mıdır bilgi verirseniz çok sevinirim. iyi günler.

DrTaviloglu 06-11-2021 11:45

Geçmiş olsun. Haftada üç defadan seyrek dışkılama veya zorlu dışkılama durumu, kabızlık olarak adlandırılır. Toplumun % 20’sine yakınının dışkı gevşetici (laksatif) ilaçlar kullandığı bilinmektedir. Uzun süreli hareketsizlik, guatr, şeker hastalığı (diyabet), bazı kas hastalıkları, bazı ilaçlar, fıtık, bağırsak tüberkülozu, bağırsak yapışıklığı, endometriozis, huzursuz bağırsak sendromu, makat sarkması, divertiküler bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, rektosel, anismus vb. çok değişik nedenler kabızlığa neden olabilir. Kabızlık araştırmasını tek bir tetkik ile yapabilmek mümkün değildir ve çok boyutlu olarak ele almak gerekir. Kabızlık tedavisinde; ‘’kabızlık için kesin çözüm’’, ‘’kabızlık için kesin tedavi‘’, ‘’kabızlığa son’’, ‘’kabızlık için garantili tedavi’’, ‘‘kabızlığa paydos’’, gibi bir gerçek maalesef mümkün değildir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
Hemoroit, hemoroid tedavisi
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 05:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009