Tek Mesaj görüntüleme
  #4 (permalink)  
Eski 12-04-2011
soykan soykan kullanıcısı çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş tarihi: Apr 2011
Mesajlar: 8
Standart

Ekonomik durumum müsait olsa zaten Korhan hocamızdan başkasına gitmem cerrah olarak. Ancak ekonomik durumum elvermediği için mecburen devlet hastanelerine gitmek zorundayım. Hocamızın da belirttiği gibi çok iyi devlet hastaneleri olduğu gibi, sağlam girenin hasta çıktığı hastaneler de bulunmaktadır maalesef. Ülkemizdeki en büyük sorun sağlık sigortası sisteminin tam ve gelişmiş bir şekilde uygulanamayışıdır. Özel hastaneleri de kapsayan özel sağlık sigortası sistemlerinin her işyerinde zorunlu olması gerekir. Bu bilinç zamanla gelişirse, hem devlet ağır bir yükün altından kurtulur; hemde maddi unsurlar sorun olmaktan çıkar.

Bana teşhis konmadı henüz. Önümüzdeki hafta için gün verildi ultrason ile bakılacakmış apandise. Yani şunu merak ediyorum. Bu Pelvik Apandisit ağırlıklı olarak ne gibi belirtilere yol açabilir ? Yol açtığı belirtiler böbrek hastalıkları ile karışabilir mi ? Çünkü birkaç ay böbrek hastalığım var sandım. Sonradan deneyimli bir hekim apandis ile alakalı hastalıkların, çok farklı yansıyabileceğini falan söyledi.

Birde Korhan Hocam şu var. Tamam belki kronik apandisit yoktur ama apandisit hastalığı çok farklı şekillerde kendini gösterebiliyor ve herkeste kısa sürmüyor bu hastalık. Kuzenimin arkadaşı 2,5 sene çekti apandisitten.Çok fazla içki içtiği günün ertesinde sağ kasıkta ağrı başlıyor ve bir müddet sürüyor. Ondan sonra geçiyor ağrı. Ancak sürekli olarak başka şikayetler baş gösteriyor. Sürekli yanlış teşhis kondu ve en sonunda appendektomi işlemi yapıldıktan bir ay sonra şikayetleri sona erdi.Apandisit içeride apse,kitle gibi birşey yapmış.Teşhis amaçlı görüntüleme yöntemlerinde de apandis normal gözükünce kimsenin aklına gelmemiş bu zamana dek. Ona antibiyotik de vermişlerdi damardan. O yüzden siz daha iyi bilirsiniz ama her apandisit klasik akut belirtilere yol açmayabiliyor.


Alıntı:
nahide1 kullanıcısından alıntı Mesajı göster
pelvik(akut)apandisiti ben 6 ay önce oldum.cerrahımın bana verdiği bilgiye göre apandisit ağrısının abdominal (karın boşluğu) e yerleşmiş prezentasyon şeklidir demişti..yani karın boşluğunda başlayıp daha sonra sağ alt kadrana yerleşen abdominal ağrı..zaten bu pelvik(akut)apandisit her insanda gözükmezmiş genelde kronik apandisite rastlanırmış..benim sadece ağrıdan anlamışlardı apandisit olduğunu fakat alınan apandisit patolojiye gittiğinde ne yazık ki apandisitle alakalı bir bulguya rastlanmamış bir nevi boşuna ameliyat oldum..fakat eğer böyle bir sorununuz varsa iyice araştırtmadan ameliyat olmayın..ben eylül ayında oldum şu zamana kadar kesi yerimde çok şiddetli ağrılar sızlamalar çekiyorum işin kötüsü ameliyat olduğum hastanede ise yapılan tetkiklerde hiç bir tanıya rastlanmıyor.size tavsiyem özel hastanede olun ameliyatınızı yani eğitim ve araştırma hastanesine gitmeyin devlet hastanelerinden bhsediyorum..iyice emin olmadan ameliyat masasına yatmayın ...
Yok apandisittir. Çoğu kişide öyle. Korhan hocamın da dediği gibi bazı kişilerde apandisit normal gözüküyor. Zaten teşhiste gecikmeye de bu yol açıyor. Sizin başka şikayetleriniz nelerdi ? Ağrıdan başka bir yakınmanız oldu mu mesela ? Bir de kan tahlilllerinizde WBC ve Sedimantasyon yükselmesi varmıydı sizde ?

soykan tarafından (12-04-2011 Saat 00:36) değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla