Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Diğer Konular

Diğer Konular Forumda bulamadığınız diğer konular hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 26-05-2015
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 1,023
Standart Divertiküle bağlı barsak tıkanıklığı

Sayin Hocam Merhaba.


Ismim ................... 31 yasindayim. 2007 senesinde siddetli karin agrilarim basladi. O ana kadar hic bir bagirsak sorunu yasamadim. Goruntuleme sistemleri ile yapilan tetkiklerde bir problem gozukmedi. Problemler artarak devam etti. 2008 Senesinde uriner problemler yasamaya basladim. Farkli hastanelerde yaptirdigim tetkiklerde her hangi bir sorun bulunmadi. Bu sekilde 2009 senesine kadar yasadim. 2009 senesinde acile kaldirildim. Uriner enfeksiyon gecirdigim tespit edildi ama bu sorunlar hic bitmedi ve 2012 senesine kadar surekli tekrarlandi. Farkli bir gorus alma amaciyla baska bir gastroloji doktoruna gittim. Kolonoskopi yapildi ve kalin bagirsakta iltihapli polip ve nodul tespit edildi. Uriner enfeksiyonun nedeni de anlasilmis oldu. Sonrasinda bagirsak antibiyotigi verildi fakat bagirsak problemlerim 2013 senesine kadar devam etti. 2013 senesinde siddetli karin agrilari ile acile gittim, yapilan scanner incelemesinde divertikul problemi tespit edildi. Bunun uzerine divertikul uzerine uzman olmus bir uzman doktora gittim, doktor farkli bir tipte scanner incelemesi verdi, sonuc olarak divertikulozis varligindan bahsetti. Ameliyat yapilmasina karar verdi. Kapali yontem ameliyat ile 40 cmlik bir parca alindi ve kalan kalin bagirsak bolumu rektuma eklendi. Ameliyatdan sonra bagirsagim cok duzgun bir sekilde calismaya basladi, cok rahat tuvalet ihtiyacimi giderebiliyordum. Anuse tuvalet hissi sistemli bir sekilde geliyor ve bagirsagim transit bir sekilde calisiyordu fakat bir ay sonra cok siddetli rektum bolgesi agrilari yasadim. Ihtiyacimi giderirken rektum bolgesi yaniyordu. 2.5 litre su icmeme, soylenilen yiyecekleri yememe, ve egzersiz yapmama ragmen bu agrilardan sonra tuvalet sorunlarim tekrar basladi.Verilen ......................., ....................... ve .......................e ragmen sorunlarim devam etti. Su anda ameliyatin ustunden 6 ay gecti. Yediklerim bagirsagin icinde birikiyor, acikcasi karnim o kadar cok sisiyor ki, karin agrisindan agliyorum ve bacaklara binen basinc yuzunden bacaklarim buz gibi oluyor. ....................... almama ragmen anuse his gelmiyor. Gaz gelir gibi oluyor ama geri donuyor. Doktorumun tavsiyesi uzerine sabah ve aksam ....................... almama ragmen bagirsagin icindeki diskinin siviligini duyuyorum, buna ragmen diski kendiliginden cikmiyor, asagi inmiyor. Hafif ikindigim zaman bile cikmiyor. Bagirsagin basinc kapasitesi dolunca cok az cikiyor ve bu sekilde kisir bir dongu yasiyorum.

Hocam yasamimi surduremeyecek durumdayim. 24 saat karin agrisi, bagirsagin bosalmamasindan kaynakli idrar yapma sorunlari, bacaklara binen asiri yuk benim gibi surekli spor yapan birisinin bile dayanamayacagi cinsten. Oyle ki gunde 1.5 saat 10 km joking yapiyorum. Buna ragmen bagirsagimda hic bir kipirti yok.

Yasadigim tum sorunlarin bagirsaklarimi bosaltamamaktan kaynakli oldugunu biliyorum. Sizden ricam, bu sorunlarin cozume kavusmasi icin ne gibi tetkikler yapmam gerekiyor, nasil bir bilimsel yol izlemem gerekiyor bana yol gosterirseniz sevinirim.

Basarilarinizin devamini diliyorum. Engin bilgileriniz ile bizleri aydinlattiginiz icin ayrica sukranlarimi sunuyorum.

Saygilarimla.
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 26-05-2015
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,209
Standart

Size geçmiş olsun, bağırsağın divertiküler hastalığı nedeni ile ameliyat geçirdiğinizi ve ameliyat sonrasında sorunlarınızınd evam ettiğini yazmışsınız. Ekibimiz ameliyat sonrası dönemdeki sorunlarla ilgili yorum yapmamaktadır, nitekim sanal ortamda farklı bir cerrahın hastanın güncel durumunu bilmeden bir ameliyat hakkında yorum yapması bir yarar sağlamayacağı gibi, hasta ve yakınlarının zihninde durumu daha karmaşık hale getirebilir. Lütfen sizi ameliyat eden cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Acil şifa dileğimle.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 17:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009