Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Makatta Çatlak (Anal Fissür)

Makatta Çatlak (Anal Fissür) Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 06-07-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 914
Standart Makat çatlağı için 3. LİS ameliyatı

Hocam öncelikle merhabalar hocam ben 35 yaşındayım 2012 de iç hemoroit ameliyatı oldum olmaz olsaydım ameliyattan sonra bir türlü iyileşemedim 5 6 kez kontorole gittim doktor beye iyileşmedigimi daha beter olduğumu bir cam parçası çıkarır gibi olduğumu sanki içimde bir yara olduğunu hissetigimi egilemedigimi çömelemedigimi ve sürekli yanma çok şiddetli ağrım olduğunu hatta üzülünce bağırınca ağrım olduğumu anlattım herseferinde çşitli ilaçlar yazıp gönderdi rektal tuşe yapmadı bana ve beni başından saldı daha fazla dayanamadım ………………………………………… tıp fakültesine gittim asistan hekim sert bir muayene yaptı ve bana sende anal fissür var dedi rektoskopi istedi rektoskopide saatin 11 yönünde derin bir analfissür olduğu ortaya çıktı ve ameliyat olmam gerektigini söyledier LİS ameliyatı 5 dakika sürer dediler 1 saat ameliyatta kaldım lis+fissürektomi yapılmış durumum daha kötü oldu neyse git gel enson bir tanığım istanbulda bir doktor önerdi ona gittim oda eksik lis yapılmış dedi kası birazdaha gevşetti ve bu yara çok kötü olmuş dedi ama yine iyileşme olmadı hayatım mahf oldu hocam şimdi siz bana ne önerirsiniz 3.bir lis olursam kası tam kesersiniz iyileşirmiyim? lütfen cevap yazın bana yardımcı olun saygılarımla
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 06-07-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,204
Standart

Size geçmiş olsun. Mesajınızda, üç yıl önce hemoroid ameliyatı ve sonrasında anal fissür veya makat çatlağı tanısı ile iki kez lateral internal sfinkterotomi (LİS) ameliyatı geçirmenize rağmen yakınmalarınızın devam ettiğini belirtmişsiniz. Makat çatlağı ameliyatı sonrasında yakınmalarda tekrarlama olması durumunda, doğrudan lateral internal sfinkterotomi (LİS) ameliyatı yapmak yerine altta yatabilecek: rektal intususepsiyon, anismus, makat sarkması, rektosel vb. çeşitli sorunları araştırmak gerekir. Bu tür bir durumda öncelikle, detaylı bir makat muayenesi yapılır ve sonrasında kolonoskopi, anal manometri, balon atılım testi, anal MRG, defekografi, vb. bazı detaylı tetkikler gerekebilir. Tüm bu araştırmalar sonrasında uygulanacak tedavi yöntemine karar verilir. Kolorektal cerrahi ve proktoloji ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz randevu hattımızı arayabilirsiniz. Taviloğlu Proktoloji’nin; SGK, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları ile anlaşması yoktur.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 19:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009