Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Makatta Çatlak (Anal Fissür)

Makatta Çatlak (Anal Fissür) Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 17-07-2016
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 914
Standart Makatta çatlak için ne yapmalı?

Merhabalar hocam ben 24 yaşında üniversite öğrencisiyim.Benim sorunum 2 hafta önce başladı.Şiddetli kabızlık çekiyordum dışkılama sonrasında 1-2 damla kan geldi fakat ne ağrı ne de yanma gibi belirtiler olmadı.Daha sonraki dışkılama esnasında çok şiddetli sancı çektim ve makat bölgemde şişlik ve dışarı doğru sarkmaya başlayan bir takım şeyler hissettim,makat bölgemde ki kaslar tamamen kasılıp kalmıştı.Artık tuvalete gitmemek için yemek yemeğe korkar oldum 3 gün zor dayandım fakat karnım şişti ve çok kötü hissediyordum.Tuvalete gittiğimde bugüne kadar çekmediğim ızdırabı çektim.Midem dışkılamak için basınç yapıyor fakat makat bölgem tamamen kasıldığı için dışkılamama izin vermiyordu.Fasulye tanesi kadar bile dışkılayabilmek için çok kötü oldum.Sancıdan dişlerimi sıkıyor,çığlık atmamak için elimi falan ısırmaya başladım.Yaşadığım acıyı size anlatamam sanki içimde bir jilet o bölgeyi parçalayarak ilerliyordu.Daha sonra şiddetli bir kanama ile acılar içinde çok az dışkılayabildim daha sonra o bölgenin de biraz genişlemesiyle gene kanama devam ederek tuvalet ihtiyacımı bitirebildim.Ertesi gün doktora gittiğimde doktor bey parmak sokarak o bölgeyi muayene etmek istedi fakat ne ben bu acıya dayanabilirdim ne de o bölgedeki kaslar buna müsade edebilrdi.Doktorda bunun mümkün olmayacağını anladı ve vazgeçti.Dışarıdan görebildiği kadarıyla çatlak olduğunu ama daha ciddi bir durum olup olmadığını anlayabilmek için muhakkak parmakla o bölgeyi muayene ettirmem gerektiğini söyledi.Sanırım ilaç adı vermemde sorun olmaz (....................................,............ ........................ pomad ve .................................... şurup) yazıp oturma banyosu yapmam gerektiğini söyledi ve 1 hafta sonra tekrar gelmem gerektiğini söyledi.İlaçları makat bölgem kasıldığı için sadece dıştan yüzeyine sürebiliyordum.Aynı işkenceler 1 hafta daha sürdü sadece oturma banyosu yaptığım zamanlar rahatlıyordum o da çok kalıcı olmuyordu.1 hafta sonra gittiğimde başka bir doktor vardı şikayetlerimi anlattım o da ayni şekilde yüzeysel muayene ederek çok büyük çatlak olduğunu kullandığım ilaçlara ilaveten (................................................. ........)'den oluşan bir karışım verdi.1-2 ay ilaç tedavisini devam ettirmem gerektiğini eğer iyileşme olmazsa ameliyat olamam gerektiğini söyledi.Şikayetlerim ve sancılarım eskisi gibi devam etmekte,okul hayatım da büyük bir tehlike içinde.Tuvalete gitmem gerekir diye evden çıkamaz oldum.Artık o eski sağlıklı günlerimi özlüyorum.Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilemiyorum.Yardım ederseniz çok ama çook sevinirim saygılarımla..
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 17-07-2016
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,204
Standart

Size geçmiş olsun. Mesajınızda, kabızlık, makattan kanama, makatta acı, makatta şişlik ve karın şişkinliği gibi yakınmalarla hekime başvurduğunuzu ve muayene sonrasında makat çatlağı tanısı aldığınızı ve kontrol muayenesine gittiğinizde size ameliyat gerekebileceğini belirttiklerini yazmış ve ekibimizden görüş istemişsiniz. Makat çatlağı için ameliyatsız ve ameliyatlı çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur. Hastalar için hangi tedavi seçeneğinin uygun olduğu, ancak detaylı bir makat muayenesini takiben anlaşılabilir. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
https://plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
http://twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
http://www.facebook.com/HemoroidUzmani
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 08:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009