Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Makatta Çatlak (Anal Fissür)
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünkü Mesajlar Arama

Makatta Çatlak (Anal Fissür) Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 1 hafta önce
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 931
Standart Makat çatlağı yine tekrarladı

Merhaba hocam ben şuan 20 yaşındayım 12 14 yaşında olduğum zaman makat çatlağı olmuştu bende ilk defa yani çatlak dediğim kan görmüştüm dışkılama sırasında bu yaşıma gelene kadar bir iki defa tekrarladı acı hissi falan yaşıyordum kan görüyordum şimdi bu sıralar yine makat çatlağı tekrar etti ve ben elimden geldiğince makat bölgesini temiz tuttum su ile ve sürekli yara olan yeri kuruladım ayna kullanarak bakarak yani ve iki üç günde yara kapanıyor ama çok zayıf bir deri gibi görünüyor dışkılama da dikkat etmezsen yine yırtılma gerçekleşir geçen bir defa yine çatlak tekrarladı ben yine temiz tutum ve kuruladım sürekli yani yara bölgesi yaradan dolayı da küçük ıslanmalar oluyordu ben sürekli kurutuyordum durum böyle hocam bu zayıf deri kendiliğinden dayanıklılık kazanırımi eski haline dönerimi (çatlak makatin araka tarafında) biraz uzun oldu kusura bakmayın
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 1 hafta önce
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,246
Standart

Geçmiş olsun. Makat çatlağı ameliyatsız tedavi yöntemleri sonrasında % 50 oranında ve ameliyatlı tedavi yöntemleri sonrasında % 3 oranında tekrarlar. Makat çatlağı hastalarında % 90 oranında makat kaslarında aşırı kasılma (anismus) görülür. Hastaların kabızlık olarak ifade ettikleri sorun, çoğu zaman tarafımızdan dışkılama zorluğu olarak adlandırılır. Kronik makat çatlağı varlığında, zaman içinde hastalardaki dışkıda incelme, makat ağrısı yakınmaları ve makattaki aşırı kasılma, dışkının tahliyesini sağlayabilmek için aşırı ıkınmayı gerektirir ve bu da makatın aşırı kasılması (anismus), makat sarkması (rektal prolapsus), bağırsak fıtıklaşması (rektosel) gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenlerle kronik makat çatlağında, yakınmalar dönemsel olarak gerilese de, tam bir rahatlamaya kavuşmaz. Hastaya hangi tedavinin gerekli olduğunu belirlemek için, öncelikle detaylı bir makat muayenesi yapılması gerekir. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanız uygun olur. 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının
ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

www.taviloglu.com
www.youtube.com/drtaviloglu
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com/
www.hemoroiduzmani.com
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
www.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.threads.net/@tavilogluproktoloji
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 18:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009